Săracii muncesc pentru morcovi

Publicat pe Publicat în Educaţie financiară

De zeci de ani mergem la muncă zi de zi pentru un singur scop: bani. Poate că nu realizăm, dar acesta este motivul. Dacă vom găsi un alt loc de muncă în aceleaşi condiţii ca primul, dar plătit mai bine, ce vom face?

Majoritatea va schimba imediat locul de muncă. Sau dacă nu ne-ar plăti câteva luni de zile, am mai merge la serviciu, aşa cum zic unii, de plăcere?

Logica îţi spune  că lucrăm pentru bani fiindcă avem nevoie de bani. Logic. Dar tot atât de logic nu vom primi răsplată pentru munca noastră nimic mai mult decât bani.

Oamenii bogaţi muncesc zi de zi pentru ceea ce îşi doresc.

 

Nu pentru bani, care sunt şi ei de folos, dar pe post de unealtă, doar pe post de cifre care exprimă o anumită valoare a lucrului pe care şi-l doresc.

Nu se trezesc dimineaţa cu frica de a nu fi penalizaţi dacă vor întârzia, nu trăiesc cu teama de a nu fi daţi afară şi a nu avea apoi ce pune pe masă.

Oamenii cu adevărat bogaţi pun banii şi oamenii să muncească pentru ei.

Învaţă să nu mai lucrezi pentru bani, fi independent de bani înainte de ai avea.

Acolo unde majoritatea merge pentru bani, tu du-te pentru experienţă. Iar când ai acumulat toată experienţa ce era de câştigat, banii vor fi doar un amănunt.

Permite-ţi să faci banul sclavul tău şi nu invers. Pentru că  de multe ori, o simplă hotărâre îţi va influenţa toată viaţa, iar acest lucru este ceva ce nu îţi poţi permite să ignori!

Un comentariu la “Săracii muncesc pentru morcovi