,,Noi niciodată nu vom fi bogaţi’’

Publicat pe Publicat în Educaţie financiară

De multe ori uităm că indiferent sub ce formă am ajuns aici, suntem fiziologic foarte asemănători cu unele specii de animal. Raţiunea este clar că ne deosebeşte de orice specie, dar o lege se aplică în toate cazurile. Această lege spune că cei puternici se vor apropia cu cei puternici, cei bogaţi cu cei bogaţi, cei frumoşi cu cei frumoşi, iar cei care le au pe toate trei vor putea alege mai mult sau mai puţin cu cine să îşi împartă viaţa.

Nu e oare ciudat cum de fiii de împărat aproape întotdeauna salvau pe prinţesa care era aproape întotdeauna prea frumoasă? Oare să nu fi fost aşa şi pe vremea lor?

Dacă analizăm puţin viaţa actuală, o persoană frumoasă fizic şi intelectual, cu o atitudine pozitivă  şi cu o situaţie financiară foarte bună, va alege ca partener de viaţă o persoană aproape cu aceleaşi calităţi.

Probabilitatea ca acest cuplu să dea naştere unor copii cu un material genetic superior unui  cuplu fără aceste calităţi este destul de mare, iar apoi mediul şi educaţia primită vor decide încă din primii ani de  copilărie destinul acelui copil.

O persoană nu devine bogată prin câştig de bani peste noapte sau afaceri miraculoase, ci înainte să aibe banii, el devine bogat  intelectual, bogat în experienţă, bogat în atitudine.

De multe ori glumim, spunând cu dezamăgire: ,,am câştigat experienţă’’, fără să ne dăm seama că întradevăr am câştigat ceva ce nimeni nu ne pate lua. Acel ceva va rămâne în noi şi ne va asigura să nu facem din nou aceleaşi greşeli şi să putem progresa către scopul nostru. Asta dacă nu renunţăm pe parcurs.

Să nu uiţi că atunci când renunţi eşti doar la o încercare în plus de succes.

Foarte puţini găsesc rostul, dar aici este frumuseţea. Aici este o altă răscruce de drum cu sens unic, unde foarte  puţini  aleg calea corectă.

Fiecare decizie ne va duce într-o direcţie sau alta.

Astăzi ce ai decis?