Fapte nu vorbe/ Rezultate nu păreri

Publicat pe Publicat în Educaţie financiară

Dacă s-ar plăti puterea vorbei sau abilitatea de a povesti, probabil am fi toţi milionari sau am merita contravaloarea noastră în aur. Din păcate, aşa cum o roşie trebuie cultivată, culeasă şi gătită pentru a fi servită, deci o grămadă de muncă încununată de rezultate, pentru a valora ceva, aşa şi noi avem nevoie de modalităţi de a crea rezultate suficient de valoroase pentru a putea cumpăra acea roşie.

Dar cum să ai o gândire orientată spre rezultate şi progres când ţie ţi se cere să oferi vorbe şi lucruri teoretice, făcute de tine însuţi, fără ajutorul celorlalţi?

Cum să ai rezultate valoroase când tot ce trebuie să faci este să memorezi şi să oferi perfecţiunea?

11391426_847653368615307_1625060608067570415_n

 

Întotdeauna două minţi sunt mai bune decât una, iar zece mai bune decât doar două! Aşa am crezut şi eu atunci când uneori găseam soluţii pentru a folosi mintea colegului de banca ( acţiunea numită copiat)  pentru a avea Rezultate! Uneori eram aplaudat, alteori eram prins şi pedepsit. Chiar mi s-a  inoculat şi ideea că ceea ce fac este furt intelectual!

Păi cum să pui în practică mai bine expresia faimoasă: ,,divide et impera’’ spusă şi pusă în practică de Filip al II-lea, rege al Macedoniei? Cum să conduci milioane de oameni care împreună reprezintă o forţă de nestăpânit?

Simplu: Învaţă-I de mici să se separe unii de alţii. Creează printre ei un mediu concurenţial şi astfel  cel mai bun prieten al lor nu va fi vecinul, ci Sistemul. Vecinul este, de fapt, inamicul lor, iar Sistemul are grijă de cei care îl respectă.

Ce frumos ar fi să învăţăm jocuri şi exerciţii prin care am putea concluziona:  Împreună suntem puternici, divizaţi suntem prea slabi. Oare este doar o coincidenţă că astfel de sisteme există şi se folosesc în seminariile de pregătire a celor mai mai companii din lume? Oare doar managerii de top au nevoie de team-building? Oare îi ajută cu ceva astfel de exerciţii sau doar se fac pentru distracţia lor?

Eu zic că astfel de întrebări cresc standardul de viaţă şi încurajează o gândire liberă. Dar mare atenţie: un om bogat are multe opţiuni, deci este mult mai greu de condus decât unul sărac financiar care are doar o singură opţiune: să urmeze Sistemul şi să stea în graţiile sale pentru a fi aplaudat, apreciat şi răsplătit conform regulilor sale, reguli ce expiră îndată ce dăm piept cu realitatea.

Cum poţi fi un om de afaceri prosper când tu nu ţi-ai clădit o fundaţie solidă pe care să stai? Cine eşti azi din punct de vedere al dezvoltării tale personale? Nu ce note ai sau ce studii ai parcurs. Cine eşti tu cu tine?

Cea mai grea întrebare pe care o folosim în companiile conduse de mine este: Ce vrei?

Majoritatea de 99% habar nu am ce vor. Fraze de genul: ,,un loc de muncă stabil, un mediu prietenos şi o carieră pe termen lung’’ sunt cele mai nostime şi goale de conţinut.

Cum vei putea obţine ceea ce au oamenii de succes când tu nici măcar nu ştii cum arată ceea ce te-ar putea face fericit. De fapt, poate asta este şi idea: un om care este fericit şi împlinit până la 30 de ani, nu cred că va lucra pe rupte până la 65 de ani sau chiar mai mult.

 

Deci tu ştii ce vrei.

Test rapid: Enumeră în gând 10 lucruri pe care le-ai cumpăra dacă ai câştiga 1 milion de euro astăzi. Ai la dispoziţie 30 de secunde! Start!

Deci? A mers? Sau te-ai încurcat printre gânduri?

Dacă a mers, felicitări! Eşti pe drumul cel bun.

Dacă nu a mers, felicitări! Faptul că ai încercat şi ai pornit să gândeşti la acest lucru este cel mai mare pas al tău de până acum în a obţine ceea ce tu vrei cu adevărat!

Continuă şi vei reuşi!