Banii nu aduc fericirea!

Publicat pe Publicat în Educaţie financiară

O explicaţie auzită de mulţi şi folosită de cei leneşi când e vorba de muncă!

Ce vorbă!

E ca şi cum am spune că pantofii nu aduc fericirea! Sau cearceaful nu aduce fericirea, sau orice alt lucru de care ne folosim. Am două remarci. Prima: logic că nu aduc fericirea, nu asta e menirea lor şi scopul pentru care au fost inventaţi. A doua părere spune că: lipsa banilor nu aduce fericirea!

Veţi spune logic! Dar la fel  de logic devine şi faptul  că a avea bani nu înseamnă a fi fericit. Dar atât lipsa  cât  şi avutul  banilor are ceva legătură cu starea noastră de bune. Mai ale că am văzut mulţi oameni bucuroşi câştigând  bani, dar nici unul bucuros pierzându-i.

Am plecat de la banii ce vin pe tavă.  V-aţi întrebat vreodată de ce copiii unor familii bogate se droghează? Sau de ce mulţi oameni maturi şi bogaţi ajung să facă acelaşi lucru?

 Vă dau o variantă: nu mai sunt probleme! Şi viaţa devine monotonă, iar drogul e singurul în viziunea lor ce poate să mai facă ceva diferit pentru ei. Aşa că nu problema este problema, ci  mai degrabă reacţia noastră în timpul rezolvării ei.

Modul în care primim provocarea va determina felul în care se va termina şi starea în care o să rămânem.

Poate că ne supărăm repede pe cei ce ne creează neplăceri. Dar nu este deloc corect. Deoarece de multe ori nu auzim clar mesajul din gura unui străin, dar când vine de la cineva apropiat, ne doare şi nu pierdem nici un detaliu din el.

Parcă ceva se rupe în noi. Parcă nu mai suntem la fel după.

Şi exact acesta este şi scopul. Prin cei dragi vin acele lucruri dureroase care ne vor schimba pentru totdeauna. Iar cu cât sunt mai grele încercările, cu atât ne simţim mai bine şi mai binecuvântaţi după ce am trecut peste. Dar asta doar daca putem depăşi momentul.

Ce face un sportiv de culturism la fiecare antrenament?  Porneşte din start cu gândul de a se supune la nişte probleme. Şi în cele mai grele momente ale lui, la cele mai  grele  greutăţi ridicate, simte cum ceva parcă se rupe din el. Şi aşa şi este în realitate, chiar se rupe ţesut muscular, dar doar pentru a creşte mai puternic şi mai capabil să îndure alte solicitări mai mari data viitoare. Iar după antrenament de multe ori trebuie să treacă timp pentru a se reface. Dar aşteaptă, pentru că timpul are rolul lui vindecător. Aşa este şi în afaceri sau în viaţă.

Iar problemele se şi numesc de unii ca fiind greutăţi. Super, ridică cât mai multe greutăţi, iar asta te va face din ce în ce mai puternic. Tu decizi când începi şi ce este cel mai important, tu decizi când renunţi şi dacă o să renunţi vreodată.