,,Azi sunt angajat.Totuşi în zece ani sunt milionar”!

Publicat pe Publicat în Educaţie financiară

Ce legătură are mediul din care porneşti cu ceea ce vei fi?

11141141_859962794051031_6496140590177632589_n

Absolut niciuna. A începe de la zero este ceva obişnuit în cazul multor persoane care acum domină lumea financiară. Să luăm deci câteva exemple majore: cel mai bogat om al lumii, Carlos Slim, şi-a  început cariera ca vânzător în Mexic, după  ce tătăl său a emigrat din Republica Libaneză la vârsta de 14 ani. Warren Buffet, cel mai recunoscut investitor al lumii, a lucrat la începutul carierei sale ca vânzător din uşă în uşă, oferind clienţilor gumă de mestecat, diverse reviste şi Coca-Cola.

Larrz Ellison, actualul CEO al companiei de software Oracle, a fost adoptat de o familie din America la vârsta de 9 luni şi cu o valoare a averii la ora actuală de 41 de miliarde de dolari, poate fi un alt exemplu din lunga listă de acest gen. Ceea ce rămâne, este dovada faptului că locul din care începi este neimportant, iar pe treptele cele mai înalte ale  succesului nu este niciodată înghesuială. Probabil cunoşti atâtea persoane care au mai multe avantaje decât tine pentru a ajunge înaintea ta la destinaţie, dar ceea ce nu ştii este că fiecare lucru bun pe care l-au primit fără să se chinuie pentru el, mai târziu îşi va cere preţul cuvenit indiferent de situaţie.

De câte ori ai privit înapoi şi ai constatat că ceea ce ai considerat ca fiind o întâmplare nefericită s-a dovedit ca fiind exact ceea ce ai avut nevoie pentru a evolua spre scopul tău?

Fiecare întâmplare poate părea ca nefiind ceea ce îţi doreşti, dar este doar ceea ce ai nevoie pentru a păşi mai departe pe calea pe care ai decis să ajungi spre destinaţia mult visată.

 

A fi angajat este chiar un lucru bun atunci când ai un plan bine pus la punct pentru următorii zece ani. Consider că este nevoie de 10 ani pentru a putea crea o mentalitate corectă şi a putea răzbi prin jungla de păreri şi preconcepţii negative. Cei mai buni oameni dintr-un domeniu au petrecut 10.000 de ore înainte de a putea fi consideraţi profesionişti cunoscuţi. De aceea, cu 3 ore pe zi, într-un an ai adunat 1000, iar în zece tot ce ai nevoie pentru a deveni ceea ce tu consideri că meriţi. Doar că 3 ore pe zi  nu este foarte puţin, iar dacă azi sari peste ele, mâine s-ar putea să nu mai ai timp pentru a le recupera.

 

Primii 5 ani o să fie cei mai grei. Aici, prietenii şi familia din jurul tău nu sunt acolo unde vrei să ajungi şi deci vor considera că ceea ce faci este o totală nebunie. Orice vei face împotriva Sistemului va fi considerat astfel. Nu te opri, continuă! Poate că cel mai bun lucru pe care vei putea să îl  oferi lor este chiar acestă mare diferenţă faţă de ceea ce ei au ales să facă. Neînţeles şi criticat, te vei  înălţa încet, vei mai aluneca puţin, dar permanent cu privirea înainte spre destinaţie.

 

Voi încheia acest capitol cu a te prova din nou în a decide care este valoarea  ta: 300 de euro pe lună  înmulţit cu 40 de ani adică 144.000 de euro, sau mai multe milioane din aceeaşi monedă?

Cea mai bună veste  este că poţi decide. Chiar tu, începând de azi. În a nu decide, stă tot o decizie, cea mai greşită dintre ele, deoarece dacă tu nu decizi, altcineva va decide pentru tine, iar altcineva nu are planuri prea bune pentru tine.  Deci decide azi cel care vei fi în zece ani: sclav sau erou?

2 comentarii la “,,Azi sunt angajat.Totuşi în zece ani sunt milionar”!

  1. Logic este un adevar, dar noi românii suntem născuți sa nu avem răbdare, ce 10 ani, daca se poate intr.un an!!!

  2. Sa ne umplem de iubire, iertare, recunostiinta fata de fiecare perioada a vieții ! Astfel vom creste frumos ,dtpdv si vom lua decizii intelepte !😊
    Apreciez articolul!😘